Glimt fra mit liv

Af og til har jeg nogle tanker, oplevelser, drømme - sagt ganske enkelt - jeg har noget på hjertet, som jeg ønsker at dele. Noget som jeg synes kan gøres på en mere hensigtsmæssig måde, oplevelser, noget som jeg virkelig brænder for eller noget, der rører mig dybt. Det vil jeg dele med dig her

Brænd det der fylder

Du har med garanti prøvet det. Prøvet at hjertet gør ondt, maven svier, tankerne kører i ring og altid ender med at kredse op om det samme emne som flere gange tidligere i dagens løb og sikkert også de sidste dage op til. Det er tanker du ikke kan slippe, noget som nager dig.
Det kan være den sårende bemærkning fra veninden, mistilliden fra chefen, kæresten der har ramt dig med en kommentar etc. Alle de ting, som giver en vrede, en frustration, følelsen af ikke at være god nok, følelsen af at være misforstået… Hvordan giver du slip på det?

Jeg skriver mig ofte ud af det. Er meget ærlig over for papir og pen. Får alle tanker og følelser skrevet ned. Også min egen rolle i situationen. ALT kommer på papiret. Af og til også hvordan jeg ville ønske situationen havde været. Her kan jeg skrive al vrede og al frustration ud – helt ud i ekstremerne. Forstået på den måde, at jeg kan gå helt ned i petitesser, hvis det er det jeg har brug for. Gå helt ned i offerrollen, uden at andre skal høre på det. Offerrollen forsvinder dog hurtigt igen så snart jeg lige har været nede og ”ramme den”.

Når mine tanker og følelser først er gået gennem mit hjerte, min arm, min hånd og kuglepennen - og ned på papiret, så er tingene for det meste sat i de rigtige kasser. Det gør at jeg ikke har ubehaget og tanken i samme omfang og det fylder ikke på samme måde. Jeg har jo ligesom forholdt mig til alle aspekter af problematikken.

For at få følelserne endnu mere ud af mit system, hiver jeg papiret i stykker og brænder det. Oftest på mit bålsted eller grillen. Om vinteren sker det dog af og til i en konservesdåse på en bordskåner under bruseren. Når jeg sidder der og kigger på papiret gå op i flammer, får jeg endnu mere ro på i mit system. Jeg har sågar en meget ubehagelig oplevelse, hvor jeg følte mig meget truet. Jeg skrev og skrev i flere dage, hev papirerne i stykker og brændte dem. Nogle år senere var jeg ved at lede efter en episode i min dagbog og så at jeg havde skrevet et lille notits deri om episoden. Jeg fik nærmest et chok, for jeg havde glemt episoden. Ikke fortrængt, men glemt…

I tidernes morgen, sådan omkring 9 år siden, fik jeg opgaven af min skønne akupunktør Lauge. Jeg var langt om længe kommet op til hende, efter en super skøn kvinde blandt mine venner, havde presset på flere gange. Jeg sov nærmest i døgndrift på det tidspunkt. Var vågen omkring 6 timer i døgnet. Da vi fik snakket, kom den indre vrede tydeligt frem. For at bearbejde den, så skulle jeg skrive 11 minutter i 11 dage. Det holdt dog ikke helt. Det blev nærmere til 11 timer om dagen i 11 uger. Men jeg fik vreden ud fra hele mit liv. Sammen med akupunkturen og al skriveriet, fik jeg styr på så mange ting, at jeg følte mig meget fri.

The man in the mirror

Kender du det med at få en sang på hjernen? Det gør jeg – i stor stil. Jeg har også lært, at når jeg hører den samme sang igen og igen, så skal jeg stoppe op, lytte til den, skrive det ned jeg kan huske af teksten – og så virkelig læse teksten. For der er altid et budskab til mig.
Sidste sang som kørte på repeat KONSTANT i en lille uges tid, før jeg tog mig tid til at gå ind i den, var Michael Jacksons ”Man in the mirror”. Jeg havde fortalt et par af veninderne, at denne gang var den denne sang, som kørte i mit hoved. Teksten var for mig dog ikke helt Michael Jacksons, for jeg blev ved at høre ”I’m looking at the man in the mirror”. Den ene kunne så fortælle mig, at hun mente, at det var ”starting”. Og hun har jo ret. Men mine versioner, når jeg hører dem konstant

I'm gonna make a change,
For once I'm my life
It's gonna feel real good,
Gonna make a difference
Gonna make it right
I'm starting with the man in the mirror
I'm asking him to change his ways
And no message could have been any clearer
If you want to make the world a better place
Take a look at yourself, and then make a change

I'm gonna make a change
It's gonna feel real good!
Come on!
Just lift yourself
You know
You've got to stop it,
Yourself!
I've got to make that change, today!

You've got to
You've got to move! Come on!
Come on!
You got to
Stand up! Stand up! Stand up!
Stand up and lift yourself, now!

You know it
Make that change.

Teksten og budskabet er meget sigende om mit liv lige nu. Den udvikling jeg er i gang med. For ja, selv om jeg guider andre i deres liv, så er det nogle gange svært at se på en selv og lave en forandring. Det sker lidt i etaper. Og lige nu, er jeg i gang med en af de store etaper igen. Den skal I nok komme til at høre om inden så længe. Budskabet med dette er: stop op og hør hvilke beskeder du får om dig selv – det kan være både som her en tekst fra en sang. Det kan også være du bliver ved at se den samme bogtitel, samme reklame – you name it. Men stop op og giv dig selv den gave du får, for at lære mere om dig selv

Tid til at tænde lys

En opdatering, jeg skrev i november 2016, men som stadig er aktuel - og sange, som stadig af og til dukker op i mine drømme og tanker, især når nogle, for mig specielle personer, har brug for et løft.

Nogle gange får jeg vist tingene på underfundige måder. Nogle gange er det i drømme, andre gange i billeder, noget en anden eller jeg selv siger, som pludselig giver en helt speciel mening. Andre gange igen er det en bestemt sang eller en bestemt kunstners sange, som bliver ved at dukke op.

I nat var det et par af Lars Lilholts sange, som blev ved at dukke op. Først blev jeg ved at høre: "underet er i os selv" med melodien fra "Hvor går vi hen når vi går". Jeg er klar over, at den rigtige tekst er: "underet er vi er til". Men sådan var den ikke i mit hoved i nat og det var der jo en grund til.

Senere, lige inden jeg vågnede, kom sangen "Tid til at tænde lys". Til sidst satte jeg mobilen til at spille den. Jeg havde brug for at høre teksten for at finde ud af, hvad det var jeg skulle blive opmærksom på helt ned i detaljer - og så fik tårerne ellers frit løb.
Det var et billede på nogle af de ting jeg oplevede i går.

I går skulle have været en stille og rolig dag. Det blev det sådan set også. Det blev også en dag, hvor jeg skrev og snakkede med mange. Mange som står mig nær og jeg holder rigtig meget af. Nogle jeg tit har kontakt med og nogle som jeg ikke har haft kontakt med i længere tid.

Da jeg lå og hørte sangen her til morgen, gik det op for mig, at de alle på hver deres måde, har brug for at der bliver tændt lys for dem, inklusiv mig selv. Brug for at der er nogle som tror på, at det nok skal gå for dem, at de nok skal få det liv de ønsker og bliver ved at vise dem, at alt nok skal blive godt og kærligt. De har brug for at blive mindet om det, når de ikke selv tror helt på det.

Det blev en meget tårefyldt morgen, en morgen med en kæmpe indsigt og en morgen hvor jeg stod op og tændte stearinlys i hele huset - jeg tændte lys for hver af jer, som betyder så meget for mig. Sendte jer hver en kærlig tanke imens og er sikker på, at hver og en af jer ved, at hvert lys er tændt helt bestemt for jer. De tre lys på billedet blev tændt først - og er til et helt specielt trekløver.

Husk at tænde lys for jer selv og andre

Top